Under den store depression overlevede folk på alle mulige måder. En ældre New York skraldemand besluttede at blive falskmøntner. I modsætning til professionelle svindlere, der forfalskede store sedler, begyndte han at lave en-dollarsedler på en midlertidig måde i sit køkken! Da de første forfalskninger ankom til Secret Service, blev detektiverne chokerede. For det første har ingen falskmøntner med respekt for sig selv nogensinde brugt tid og kræfter på at forfalske $1-sedler. For det andet var falskmøntnere normalt stolte af deres arbejde: de var mestre i deres håndværk og forsøgte at lave sådanne regninger, at de ikke kunne skelnes fra rigtige penge.
Men disse forfalskninger var så forfærdelige, at Secret Service besluttede, at forbryderen simpelthen hånede dem. Pengene blev trykt på det billigste papir, præsident Washington, ifølge detektiver, “lignede døden” på det, og hans efternavn var stavet forkert – “Wahsington.”
Men sagen blev åbnet. Svindleren fik navnet “Mr. 880” på grund af sit sagsnummer. Inden for en måned dukkede yderligere 40 af de samme regninger op i det retsmedicinske laboratorium. I midten af 1938 var tallet vokset til 585. Problemet var, at Mr. 880 var uhåndgribelig. De fleste falskmøntnere blev dræbt af grådighed, men Mr. 880 brugte aldrig penge det samme sted to gange. Og aldrig brugt mere end 15 falske dollars om ugen. Efterforskere hængte et enormt kort over New York på deres kontor, der markerer stedet, hvor forfalskninger dukkede op med en rød knap. Og snart stod hele New York i brand. Detektiver trykte og distribuerede cirka 200.000 advarselsfoldere. De har instrueret over 10.000 butikker. Det hele var forgæves.
Som årene gik, blev søgningen efter Mr. 880 til den dyreste efterforskning i efterretningstjenestens historie. Han blev først fanget i 1948. Helt ved et tilfælde. Der var ild i huset, og brandfolkene begyndte at smide alt affald, der kunne gå i brand, ud på gaden. Der var også testplader, hvorfra falske dollars blev trykt.
Emerich Jüttner viste sig at være en lovlydig borger. Han brugte kun sine falske penge til at købe mad og nødvendigheder. Han har aldrig svindlet en sælger for mere end én dollar. Retten tog hensyn til gerningsmandens alder, den ubetydelige mængde af hans forfalskninger og idømte Juttner en bøde på én dollar og fængsel på et år og én dag. Fire måneder senere blev Emerich Jüttner løsladt på prøveløslatelse. Han blev en legende, og filmen Mister 880 blev lavet baseret på hans historie i 1950. Filmen tjente ham flere penge end alle hans falske dollars tilsammen.